Sokan kértétek tőlem a citromfű szörp receptjét. (A bodza és a hársvirág szörpöt is így készítem bodza vagy hársvirágból.)
2. Másnap jól megnyomkodom, majd leszűröm a lét.
3. Elkeverem a nádcukorral. Finom karamelles ízt ad a szörpnek és a színe is szép lesz tőle.
Kész is!
Üvegekbe töltöm, légmentesen zárom.
Vizes dunsztban kidunsztolom. Befőzőautomatában 90 fokon 30 perc.
Hozzávalók:
egy jó nagy tál citromfű
4 db bio citrom (pl. Aldiból)
2 db lime
5 l víz
ízlés szerint cukor (nálam nádcukor)
1. A citromfüvet megmosom, beleteszem egy nagy fazékba (min. 7 literes legyen), rákarikázom a citromot és a limeot, felöntöm 5 liter hideg vízzel és hűvös helyen, letakarva hagyom állni 1 napot.
3. Elkeverem a nádcukorral. Finom karamelles ízt ad a szörpnek és a színe is szép lesz tőle.
Kész is!
Üvegekbe töltöm, légmentesen zárom.
Vizes dunsztban kidunsztolom. Befőzőautomatában 90 fokon 30 perc.
Köszi a receptet. Nagyon finom lehet és ami még fontos, hogy egyszerű az elkészítése.
VálaszTörlésMegkérdeznem a tartosítószertől mikor lesz fogyasztható?
VálaszTörlésAzonnal fogyasztható. Légmentesen, celofánnal lezárva 2-3 hónapig eláll. Tovább nem tudom, mert nálunk addigra elfogy.
TörlésFriss fogyasztásra nem kell tartósítószer, de akkor hűtőben kell tárolni.
Köszönet a receptért :) Ilyen szép, mintás üveget merre lehet lelni?
VálaszTörlésRégen gyűjtögettem a Szobi szörpös üvegeket. Ma már műanyagba palackozzák.
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésKöszönöm! Azóta én is megtaláltam, valahol máshol is írtad. Egyelőre szereztem Piroskás üvegeket, szobit is láttam hirdetni itt-ott.
TörlésA szörp nagyon finom lett. :)
Rózsából nem készítettél még szörpöt vagy öntetet?
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésA jó nagy tál citromfű igen tág mennyiség.. mennyi az ? 5 marék ? 25 dkg ? Mennyi ? Köszi
VálaszTörlés