Gyermekkorom meghatározó téli íze volt a birsalma. Emlékszem a nagymamám minden ősszel a nagy, savanyú uborkával teli üvegek elé pakolta őket szép sorban a szekrény tetejére. Aztán, ahogy fogytak a kinti teendők, rövidültek a nappalok, ősz végén, tél elején finom kompótot, birsalmasajtot készített belőlük, de nagyon szerettük! Számomra kiemelkedően fontos, hogy a régi hagyományainkat, ételeinket, ízeinket továbbadjam a gyerekeinknek. Pont ezért a birsalmasajt sem hiányozhat a kamrámból. Pontosan úgy készítem, ahogy a mamám is régen (igaz neki nem volt botmixere, ő krumplinyomóval pürésített), ahogy ebben a videóban is látható. A gyümölcsöket alaposan megmosom, eltávolítom a magházukat, héjastól feldarabolom, fazékba rakom, felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd puhára főzöm. Leszűröm, nem passzírozom, csak botmixerrel pépesítem, lemérem, kilónként 70 dkg cukrot számolok hozzá. Felteszem főni, hozzáadagolom a cukrot, folyamatos kevergetés mellett addig főzöm
Gyerekkorom sítàboros emlèkèt hozztad vissza . Azt hiszem megtalàltam a tökèletes ropogòs receptett . Köszönöm
VálaszTörlésSzívből örülök!
Törlés